Deel MVV-aanhang boycot uitwedstrijden

© Pro Shots

Een deel van de fanatieke aanhang van MVV zal voorlopig geen uitduels van de club bezoeken. De fans willen door weg te blijven protesteren tegen het bestuur van de Maastrichtse eerstedivisionist.

Onze verslaggever

De Angel Side en de Oud-Ultra’s storen zich met name aan de in hun ogen ‘idiote’ en te strenge regels rond de uitwedstrijden, zo schrijven ze op Facebook.

Lees ook: Ex-MVV-aanvoerder Nys: ‘Mijn mening werd niet altijd geapprecieerd’

Out

De harde kern van MVV is al langer ontevreden over de gang van zaken bij hun club. Een deel van de fans zou dan ook graag zien dat directeur Paul Penders, technisch directeur Ron Elsen en trainer Fuat Usta zo snel mogelijk het veld ruimen. Bij de laatste thuiswedstrijd werd op de Angel Side-tribune een groot spandoek opgehangen met de tekst ‘Usta, Elsen, Penders out’.

MVV-directeur Paul Penders heeft geen begrip voor de actie van de fans. ,,We werden geconfronteerd met schades in de stadions en boetes van de KNVB. Voor ons was dat de reden om het vervoer naar uitwedstrijden in eigen hand te nemen.” Dat de harde kern klaagt over buitensporige maatregelen, vindt Penders onzin. ,,De regels die wij hanteren zijn in de eredivisie en bij de grotere clubs in de eerste divisie doodnormaal. Het is onze plicht ervoor te zorgen dat supporters veilig naar uitwedstrijden kunnen.”

Het seizoen 2019/2020 verloopt tot dusverre uitermate moeizaam voor MVV. De ploeg van Fuat Usta bezet een teleurstellende voorlaatste plaats in de eerste divisie.

Luister naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger: