Aan tafel
Maak eens een heerlijke herfstrisotto
foto Jaimy van Dijke
Heb je trek in een heerlijk gerecht dat perfect bij dit seizoen past? Maak eens deze herfstige risotto met pompoen, salie én paddenstoelen.
Ja hoor, de herfst is in volle gang en ik heb lekker veel pompoenen in huis. Je kunt zoveel kanten op met dit ingrediënt. Ik blijf dan ook inspiratie opdoen voor de lekkerste seizoensgerechten en zo heb ik laatst deze pompoenrisotto gemaakt.
Pompoenrisotto met paddenstoelen
Bereidingstijd: 45 minuten
Voor: 2 personen
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Ingrediënten
500 gr pompoen blue crown of een andere soort
150 gr risotto rijst
1 witte ui
2 teentjes knoflook
75 gr Parmezaanse kaas
4 takjes salie of 1 tl gedroogd
1 bouillonblokje of 1 tl bouillonpoeder
150 gr paddenstoelen
ongeveer 700 ml water
peper en zout
Bereiding
1. Schil de pompoen en snij in blokjes. Kook de pompoen vervolgens in ongeveer 10-15 minuten gaar. Prak de pompoen tot een puree.
2. Snipper het uitje en hak de knoflook en salie grof. Bak de uien in een beetje olie en voeg na 2 minuten de knoflook en de helft van de salie toe. Voeg na een paar minuten de risotto rijst toe en bak even een paar minuten mee. Voeg vervolgens water toe tot de rijst onder water staat. Voeg daarbij ook het bouillonblokje of het poeder.
3. Voeg beetje bij beetje water toe tot de rijst gaar is. Dit kan ook iets meer of minder zijn, hou daar rekening mee. Rasp in de tussentijd de Parmezaanse kaas. Ook hiervoor geldt dat je de hoeveelheid aan kunt passen aan jouw persoonlijke smaak.
4. Snijd en scheur ook de paddenstoelen. Bak ze met de andere helft van de salie gaar in een pannetje met olie.
5. Voeg, als de risotto rijst gaar is, de pompoenpuree, Parmezaanse kaas en zwarte peper toe. Voeg indien nodig ook wat zout toe. Meng goed door de risotto rijst en verwarm nog eventjes door. Serveer de risotto met de paddenstoelen.
» Jaimy blogt op jaimyskitchen.nl
Kijk voor nog meer kookinspiratie op www.delimburger.nl/recepten
Wil je alle Plus-artikelen lezen?
Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.
Kies digitaal