Venrayse film Gek Eigenlijk wint Gouden Reiger

Niels Rameckers en Stan Verhaag zijn in hun nopjes met het winnen van de Gouden Reiger. © Roeland Sjoerd Hoefsloot

De film ‘Gek Eigenlijk’, gemaakt in opdracht van de Venrayse Ondernemers Prijzen, heeft een Gouden Reiger gewonnen in de categorie Effectiviteit. De Gouden Reigers zijn een Nederlandse filmprijs voor beste films die in opdracht zin gemaakt en met een duidelijk doel voor een specifieke doelgroep.

Eric Seuren

‘Gek eigenlijk’ is een film van drieëneenhalve minuut die begin dit jaar tijdens de uitreiking van de Venrayse Ondernemers Prijzen werd vertoond. De ode aan ondernemend Venray werd gemaakt door Niels Rameckers van Elf Graden. Stan Verhaag tekende voor de tekst en de voice-over. Willy Voesten voor het concept van de film.

Films

In totaal waren 66 films ingezonden voor drie categorieën. Na een eerste selectie bleven per categorie zeven films over, die vorige week werden vertoond in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Opdrachtgevers van de genomineerde films waren onder andere Koninklijke Schiphol Group, Politie Nederland, Provincie Noord-Brabant en Rabobank. In de categorie Effectiviteit had ‘Gek eigenlijk’ onder meer concurrentie van Universiteit Utrecht, afvalverwerker Renewi, het Longfonds en The Ocean Cleanup.