Aanpassing aan fietsenstalling Kloosterwandplein in Roermond: loopbanden op plek van huidige trap

De huidige trap van de stalling aan het Kloosterwandplein zal medio 2020 worden vervangen door twee loopbanden. © Jan-Paul Kuit

De ingang van de fietsenstalling onder het Kloosterwandplein in Roermond wordt komend jaar veranderd. Op de plek van de huidige trap komen twee loopbanden.

Remco Koumans

Sinds de opening van de stalling in 1998 moesten fietsers hun fiets een trap op en af duwen om hem te kunnen stallen. De bedoeling is dat medio 2020 de trap vervangen wordt door twee loopbanden om op die manier het stallen te vergemakkelijken. De kosten daarvan bedragen zo’n 200.000 euro en komen uit de fondsen voor het project Vitale Stad.

Onderhandelingen

De gemeente Roermond is tegelijkertijd bezig om een vervangend pand te zoeken voor de fietsenstalling op de Neerstraat. Op drukke dagen staat die stalling al snel vol. Welk gebouw de gemeente op het oog heeft kan ze vanwege lopende onderhandelingen nog niet zeggen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal