Geen blauwe parkeerzone rond ziekenhuis Weert

Print
Geen blauwe parkeerzone rond ziekenhuis Weert

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Er komt geen blauwe parkeerzone rond het Sint Jansgasthuis in Weert.

Het voorstel een dergelijke zone in te voeren, was van DUS Weert. Die partij wilde daarmee de parkeerdrukte rond het ziekenhuis verlagen.

Wethouder Wendy van Eijk gaf woensdagavond tijdens de raadsvergadering aan dat er onlangs een parkeermeting was gehouden. Daaruit bleek dat er overdag duidelijk meer geparkeerd werd enkel op de Graafschap Hornelaan. Vooral door bezoekers van het ziekenhuis en van het centrum.

Van Eijk wil nu in overleg met de wijkraad en ondernemers om te kijken wat daaraan gedaan kan worden. Een blauwe zone zag ze echter niet zitten, vanwege de kosten van het instellen daarvan en omdat ze geen nieuwe parkeervorm in wilde voeren. Het overgrote deel van de gemeenteraad was het met haar eens.

DUS Weert besloot daarop het voorstel voor de blauwe zone in te trekken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen