Jongeren helpen politie bij arrestatie van fietsendief

Print
Jongeren helpen politie bij arrestatie van fietsendief

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

De politie heeft woensdagavond in Maastricht dankzij de hulp van twee jongens een fietsendief kunnen aanhouden.

Het duo zag tijdens het sporten dat een man een fiets in zijn busje laadde. De jongens vertrouwden het niet, stopten direct met sporten en reden in hun eigen auto achter de verdachte aan. Opeens zagen ze de man uitstappen en nog een fiets inladen, waarna de jongens meteen de politie belden.

De fietsendief reed weer verder en stal vervolgens nog een rijwiel. De jongens bleven hem volgen en hielden gelijktijdig de meldkamer aan de telefoon, zodat de locatie van de dief kon worden doorgegeven aan de eenheden op straat.

Een politieauto en twee motorrijders zetten de achtervolging in, waarna de dief kon worden aangehouden. Hij is inmiddels ingesloten in het cellencomplex in Maastricht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen