Capaciteitsonderzoek

Gennep wil tijdelijke sporthal

Een voorbeeld van een semipermanente sporthal zoals Neptunus deze bouwt. © Neptunus.eu

Een semipermanente sporthal is in de ogen van het college van B en W de oplossing voor het capaciteitsprobleem waarmee Gennepse zaalsportverenigingen kampen. Uit het onderzoek naar uitbreiding binnensportaccommodaties kwam de voorziening die voor een periode van tien jaar op een nog te bepalen locatie in de kern Gennep verrijst als beste optie naar voren.

Jos Gröniger

Zaalsportverenigingen zoals de korfbalclubs Spes (Milsbeek) en VIOS (Ottersum), volleybalclub Flamingo’s en basketbalclub Cougars (Gennep) zitten verlegen om speelruimte. De korfbalverenigingen wijken voor trainingen en wedstrijden uit naar accommodaties in respectievelijk Groesbeek en Oeffelt. Zij waren ook nauw betrokken bij het onderzoek naar de uitbreiding van de binnensportaccommodaties in de gemeente Gennep. Uit het onderzoek vloeiden drie scenario’s voort. Het geheel verbouwen van de huidige (enige) sporthal Pica Mare met aanpassing van het zwembad geniet niet de voorkeur, evenals de bouw van een nieuwe sporthal naast de te behouden accommodatie Pica Mare. Het scenario met een semipermanente sporthal geniet de voorkeur. De hoofdredenen zijn de demagogische ontwikkelingen en het gegeven dat de huidige accommodatie uit begin jaren ’90 niet afgeschreven is. ,,De verenigingen hebben door de groei momenteel een capaciteitsgebrek, maar de prognoses zijn dat door de krimp dat probleem straks niet meer bestaat”, vertelde wethouder Rob Peperzak. Een semipermanente hal ligt voor de hand. Een exacte locatie voor het bouwwerk dat voldoet aan de door sportbonden gestelde eisen, is er nog niet. ,,Wel staat vast dat de hal in de kern Gennep komt”, aldus de wethouder die als mogelijke locaties de Groes, sportpark De Heikuul en de omgeving van de Picardie noemde. De hal kent afmetingen van 24 bij 48 meter en is 9 meter hoog en is voorzien van alle benodigde voorzieningen. Vergelijkbare sporthallen zijn gebouwd op sportcentrum Papendal in Arnhem. Recent werd bij middelbare school Metameer in Boxmeer een dergelijke hal gebouwd. Peperzak noemde het Limburgse bedrijf Neptunus als mogelijke leverancier. De kosten voor de tijdelijke bedragen volgens de wethouder zo’n twee miljoen euro. De bouwkosten bedragen zeven á acht ton terwijl de maandelijkse huur op negenduizend euro beraamd wordt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal