Rus opent vuur op klasgenoten in schoollokaal

Print
Rus opent vuur op klasgenoten in schoollokaal

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een 19-jarige student heeft donderdag in Rusland een klasgenoot doodgeschoten. De jonge man pleegde daarna zelfmoord. Bij de schietpartij in het klaslokaal raakten drie andere studenten gewond.

De aanval vond plaats in een vakschool in de Oost-Russische plaats Blagovesjtsjensk.

„De klasgenoot die werd doodgeschoten was net als de dader 19 jaar oud”, meldden lokale autoriteiten. „De gewonden zijn tussen de 17 en 20 jaar. De dader schoot zichzelf dood op het moment dat agenten hem wilden inrekenen.”

Het wapen dat de dader gebruikte stond geregistreerd op zijn naam. Normaal gesproken is het in Rusland moeilijk om aan wapens te komen. Schietpartijen op scholen komen in Rusland, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, daardoor nauwelijks voor.

Waarom de student het gemunt had op zijn klasgenoten is nog onduidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen