Verstekelingen aangetroffen in vrachtwagen op A2 bij Beek na meerdere meldingen

Foto ter illustratie. © iStock

De politie heeft donderdagochtend vier verstekelingen aangehouden. Ze zaten in een vrachtwagen die omstreeks negen uur staande werd gehouden op de A2 ter hoogte van Beek.

Paul Dolhain

Er kwamen meerdere meldingen binnen dat er mogelijk mensen zaten in de laadruimte van het voertuig. Een automobilist had gezien dat een persoon op de oplegger van de rijdende vrachtwagen zat en weer naar binnen kroop.

Toen de politie de vrachtwagen controleerde, bleek inderdaad dat er vier verstekelingen aan boord waren. De politie heeft inmiddels bevestigd dat het gaat om vluchtelingen. Over de identiteit is niks bekendgemaakt. De vier zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld omdat ze hebben aangegeven geen asiel in Nederland aan te willen vragen. Vermoedelijk waren ze op doorreis.

Uit het verhoor met de chauffeur bleek dat hij niet op de hoogte was van de aanwezigheid van de personen in zijn vrachtwagen. Hij wordt daarom ook niet strafrechtelijk vervolgd. De bestuurder heeft aangifte gedaan tegen de verstekelingen.

Lees ook: Weer vluchtelingen uit vrachtauto op A2 in Maastricht

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal