Verstekelingen aangetroffen in vrachtwagen op A2 bij Beek na meerdere meldingen

Print
Verstekelingen aangetroffen in vrachtwagen op A2 bij Beek na meerdere meldingen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

De politie heeft donderdagochtend vier verstekelingen aangehouden. Ze zaten in een vrachtwagen die omstreeks negen uur staande werd gehouden op de A2 ter hoogte van Beek.

Er kwamen meerdere meldingen binnen dat er mogelijk mensen zaten in de laadruimte van het voertuig. Een automobilist had gezien dat een persoon op de oplegger van de rijdende vrachtwagen zat en weer naar binnen kroop.

Toen de politie de vrachtwagen controleerde, bleek inderdaad dat er vier verstekelingen aan boord waren. De politie heeft inmiddels bevestigd dat het gaat om vluchtelingen. Over de identiteit is niks bekendgemaakt. De vier zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld omdat ze hebben aangegeven geen asiel in Nederland aan te willen vragen. Vermoedelijk waren ze op doorreis.

Uit het verhoor met de chauffeur bleek dat hij niet op de hoogte was van de aanwezigheid van de personen in zijn vrachtwagen. Hij wordt daarom ook niet strafrechtelijk vervolgd. De bestuurder heeft aangifte gedaan tegen de verstekelingen.

Lees ook: Weer vluchtelingen uit vrachtauto op A2 in Maastricht

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen