Reünie sixties band The Danny’s

Liefhebbers van gouwe ouwe zijn welkom bij het reünieoptreden van The Danny’s. © The Danny’s

The Danny’s, een (Neder)weerter band uit de jaren ‘60, houdt na ruim 50 jaar een reünieoptreden. Op zaterdag 23 november brengen vier voormalige bandleden met een nieuwe zanger een avond vol gouwe ouwe in café-zaal De Hook op de Biest 112 in Weert. Aanvang 21.00 uur, toegang gratis.

redactie

Wat in Laar in 1965 begon als een beatmis bandje groeide uit tot een ambitieuze amateurband die in 1968 in Venlo de halve finale won van de talentenshow KRO’s Spingplank gepresenteerd door radio- en tv-coryfee Kees Schilperoort.

In de jaren 60 was het in de kerken erg populair om de heilige mis op te laten luisteren door jongelui die iets modernere muziek maakten. Harrie Janssen (sologitaar), Bert Feijen (basgitaar), Helmut Saes (slaggitaar) en Jack Vleeshouwers (drums) vormden het beatmis bandje in Laar. Dankzij de koster/organist kwamen de muzikanten in de dop terecht bij de stoffenzaak van familie Sieben in Nederweert. Daar mocht na sluitingstijd worden gerepeteerd. Groeiende ambities zorgden voor uitbreiding én aanpassing van het repertoire. En naast de kerk werd er ook steeds meer opgetreden in zaaltjes en bij het jeugddansen. Zo ontstond het dans-, show- en beatorkest The Dandys. Na wat wisselingen in de band en de komst van Thom Ahlip (zang) werd de naam veranderd in The Danny’s. De optredens in de regio volgden elkaar snel op. Zeker in Nederweert en Weert was de band graag gezien in de jeugddanszalen en ook op bruiloften en partijen. Vier bandleden uit de hoogtijdagen maken nu een comeback met The Danny’s. Leslie Kool (gitaar/zang) en Peter Gerits (basgitaar/zang) zijn beiden nog actief bij de band Experience. Daarnaast spelen Hans Sieben (toetsen/zang) en Peter Beeren (drum), beiden bij Steady State. Omdat Thom Ahlip op Aruba woont, wordt zijn plek ingenomen door Peter Verdonschot (zang/gitaar). Harrie Janssen is inmiddels overleden.

Bij Café-Zaal De Hook klinken vanaf 21.00 uur covers van de Byrds, Bee Gees, Monkees, Herman’s Hermits en Golden Earrings. Maar ook nummers van Q65 en de Rolling Stones komen voorbij.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal