Verrassende Veentocht vanaf Buitencentrum De Pelen

Ontdek De Groote Peel. © Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Tijdens de ‘Verrassende Veentocht’ in Nationaal Park De Groote Peel, een excursie van ongeveer 8 kilometer, ontdekken deelnemers de mooiste plekjes van dit hoogveengebied. Na afloop staat koffie/thee met een stuk Limburgse vlaai klaar. Deze excursie start zondag 24 november bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

redactie

De Verrassende Veentocht start en eindigt bij het Buitencentrum, maar hoe de route loopt blijkt pas gaandeweg. Het verrassende van deze excursie zit niet alleen in de route, maar ook in wat je tegenkomt. In het najaar is kans op ontmoetingen met trekvogels en de ‘wintergasten’, de vele ganzen die in de Peel overwinteren. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Deelname kost € 11,- per persoon, inclusief koffie en vlaai na afloop. Reserveren kan online.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal