AED geplaatst bij Stichting Gemeenschapshuis in Kepèl

Print
AED geplaatst bij Stichting Gemeenschapshuis in Kepèl

Paul Jacobs (secretaris Stichting Gemeenschapshuis in Kepel) en René Bouten (Kiwanis Peel & Maas). Afbeelding: Kiwanis Peel & Maas

Panningen -

De symbolische overhandiging van de Automatische Externe Defibrillator (AED) door Kiwanis Peel & Maas aan Stichting Gemeenschapshuis in Kepèl heeft onlangs plaatsgevonden.

Het Gemeenschapshuis in Kepèl is in oktober 2018 officieel geopend. De renovatie van de voormalige huishoudschool aan de Kerkstraat heeft geresulteerd in een concept waarbij gedeeld eigenaarschap en een exploitatie met vrijwilligers uitgangspunt zijn. Inmiddels organiseren ruim twintig organisaties en verenigingen hier hun activiteiten, met daarnaast ook de mogelijkheden voor eenmalige evenementen en bijeenkomsten. Het plaatsen van een AED op deze maatschappelijk druk bezochte plek was een wens van het stichtingsbestuur. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De aanschaf van de AED voor Gemeenschapshuis in Kepèl werd mogelijk gemaakt door Kiwanis Peel & Maas in samenwerking met gemeente Peel & Maas en JTI Opleidingsinstituut in Beringe.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen