Roerdalen verwelkomt nieuwe carnavalsprinsen en -prinsessen

© De Limburger

In alle kernen van de gemeente Roerdalen worden komend weekend de nieuwe carnavalsprinsen uitgeroepen.

Rob van Deurzen

D’n Uul van den Grauwert presenteert de nieuwe voorganger zaterdagavond in café Biej de Vogel aan de Markt 21 in Montfort. Het programma begint om 20.30 uur.

In café De Sport aan de Dorpsstraat 82 in Melick houdt De Markoef zaterdag de ‘Nach van de Nuuj veurgengers’. Als eerste wordt om 19.11 uur de nieuwe prins of prinses Markoevekids uitgeroepen, gevolgd door het jeugdprinsenpaar (20.11 uur) en de grote Markoevevoorganger om 22.11 uur. De avond wordt muzikaal omlijst door deejay Tim en zanger Patrick Roger.

In het aangrenzende Herkenbosch roept D’n Doal de nieuwe verendrager uit in het fraaie decor van Kasteel Daelenbroeck, gelegen aan de Kasteellaan 2. Het programma begint om 20.00 uur. Naast de nieuwe prins wordt ook de ‘Doal van ’t jaor’ bekendgemaakt. Er zijn optredens van Patrick Roger, Patrick Gerets en deejay Wesley.

De Biemösje uit Posterholt komen zaterdagavond bijeen in café De Sport aan de Hoofdstraat 174. Om 20.11 uur begint daar het programma, met als hoogtepunt de presentatie van de nieuwe prins.

Bij de Berggeite uit Sint Odiliënberg wordt de nieuwe voorganger zaterdagavond aan de achterban bekendgemaakt in de Harmoniezaal aan de Pastoor Siebenstraat 10. Dat gebeurt onder het motto ‘Berg geit ab!’. Het uitroepen van de prins staat om 21.30 uur op het programma.

De Beerbök uit Vlodrop maken zondag bekend wie dit seizoen de scepter zwaait over de carnavalsvereniging. Het prinsenmatinee, met een optreden van Gwen, begint om 14.11 uur in cafézaal Roerzicht (bie Teunke) aan de Grootestraat 36.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal