Nieuwbouw

‘Hoenderpark positief voor leefbaarheid’

Ger Driessen (Ruimte voor Ruimte), Rob Peperzak (Gennep) en Luuk Arts ( Javo) (v.l.n.r) hebben de overeenkomst voor Hoenderpark getekend. © Jos Gröniger

Het nieuwbouwplan tussen de Goorseweg en Hoenderweg in Ottersum draagt de naam Hoenderpark. Aan de rand van het Gennepse kerkdorp komen 41 woningen, een kleinschalig zorgcomplex en veel groen. Woensdagmiddag ondertekenden de gemeente Gennep, Ruimte voor Ruimte Limburg en Javo Vastgoed uit Gennep de overeenkomst.

Jos Gröniger

Namens de gemeente Gennep zette wethouder Rob Peperzak de handtekening onder de overeenkomst die leiden tot de eerste nieuwbouw sinds ruim vijftien jaar. ,,Er is een enorme vraag naar woningen in Ottersum. De gemeente werkt graag mee aan plannen om in die behoefte te voorzien.”

Projectontwikkelaar Luuk Arts en makelaar Herbert Smedema verwachten dat het plan Ottersum een impuls geeft. ,,Hoenderpark is positief voor de leefbaarheid in Ottersum” , oordeelden zij. In het plan is ruimte voor woningen in alle segmenten. Vrijstaand, gelijkvloers, tweekappers, hoek- en rijwoningen, zowel koop- en mogelijk ook huurwoningen. Daarnaast is er ruimte voor een kleinschalig zorgcomplex. ,,De groene omgeving en ruime opzet zal velen aanspreken, net als de voorzieningen in de directe omgeving zoals de basisschool, Sport en Speelstraat, kinderopvang, sportvelden en huisarts”, verwachten zij. De oorspronkelijke plannen voor nieuwbouw dateren uit 2004, maar die gingen onder meer door de financiële crisis niet door. Verwacht wordt dat het nieuwe plan met een mix van woningen ook voor doorstroming en beweging zal zorgen in de woningmarkt. ,,In de komende periode moet blijken waar behoefte aan is. Daar wordt het definitieve plan op afgestemd.”

De betrokken partijen houden op maandag 2 december een inloopavond. Belangstellenden kunnen tussen 18.00 en 20.00 uur informatie inwinnen in zaal ’t Swaantje in Ottersum. Tijdens deze inloopavond worden de plannen toegelicht en kunnen mensen die interesse hebben in een woning hun gegevens achterlaten bij de makelaar. De verkoop start medio 2020, zodra het plan verder is uitgewerkt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal