Carnavalsvereniging De Dörper Kuus viert 6x11 jarig bestaan

Carnavalsvereniging De Dörper Kuus viert het 6x11 jarig bestaan met een jubileumweekend. © CV De Dörper Kuus

Carnavalsvereniging De Dörper Kuus maakt zich met het 6x11 jarig bestaan op voor het jubileumweekend dat op vrijdag 22 november van start gaat met de liedjesavond in ’t Café. Tien groepen strijden om de titel ‘Beste liedje van Helje-Dörp 2020’. Een dag later wordt het jubileum groots gevierd bij ’t Kerkeböske, aan de Koeberg. Na de receptie van 19.49 tot 21.11 uur verzorgt de Venlose vastelaovesband Linke Mik de feestavond.

Redactie

In 1954 had Helje Dörp voor de eerste keer een prins carnaval. Al werden er al enkele jaren gekostumeerde dansavonden georganiseerd door de fanfare, SSS en de schutterij, was er van een georganiseerde carnaval nog geen sprake.

Op carnavalszondag 28 februari 1954 kwamen enkele vooruitstrevende Dörpers op het idee om een Prins Carnaval uit te roepen. Deze eerste prins was Lowie van de Beuken, met een tafelkleed als mantel, een theemuts als prinsensteek en een handveger die diende als scepter. De rest is geschiedenis en is terug te lezen in de Jubileum Gezet die voor het 6x11 jarig jubileum werd gemaakt.

De gezet is voor 3 euro te koop bij ’t Bölke en tijdens enkele activiteiten van De Dörper Kuus. Iedereen is uitgenodigd om samen met alle Kuuskes en Kuus het glas te heffen tijdens het jubileumfeest op de volgende 11 jaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal