BabyWatcher (Maastricht) haalt 1 miljoen aan groeikapitaal op

© © Getty Images

Het Maastrichtse BabyWatcher is er in geslaagd om 1 miljoen aan investeringen binnen te halen dankzij de Limburgse investeringsfondsen LIOF Participatiefonds en het Limburgs Business Development Fonds (LBDF) plus de nieuwe investeerder KIKK Capital.

Het kapitaal is nodig om de groei binnen Europa te versnellen. Inmiddels is de BabyWatcher verkrijgbaar in 12 Europese landen, maar de focus ligt vooralsnog op de Nederlandse, Duitse en Franse markt.

450.000 echo’s BabyWatcher is ’s werelds eerste echoapparaat waarmee zwangere vrouwen zelf echo’s kunnen maken. Drie jaar na de start is de mijlpaal bereikt van 450.000 gemaakte echo’s. “Het toont aan dat we al hebben gezorgd voor veel magische zwangerschapsmomenten. Niet alleen voor de aanstaande ouders, maar ook voor familie zoals opa en oma en de broertjes en zusjes,” aldus Raymond Bergs, oprichter en CEO van BabyWatcher.

Inmiddels is de beeldkwaliteit verder geoptimaliseerd. Tevens zijn alle echo’s wereldwijd beschikbaar op elk type device waaronder computer, tablet en smartphone. Vrijwel direct verscheen BabyWatcher in de lijst van meest beloftevolle start-ups en won het de Baby Innovation Award; een prijs die wordt toegekend aan de meest innovatieve producten rondom zwangerschap en baby’s.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg