Vijf jaar Clemensdomein

Print
Vijf jaar Clemensdomein

Ook muziek speelt een grote rol in het Clemensdomein. Afbeelding: Anja Timmers

Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

Vijf jaar geleden werd het gerestaureerde Clemensdomein officieel geopend. Sindsdien hebben vrijwilligers heel wat werk verzet. Ook nu zijn er volop activiteiten.

Op zondagmiddag is de monumentale Clemenskerk en het bezoekersgebouw, voor een kop koffie met een stukje vlaai of een praatje, altijd open van 12.00 tot 16.00 uur. Het programma is via de website te raadplegen: www.clemensdomein.nl

Voor de jeugd staat de laatste workshop van dit jaar op het programma, op woensdag 20 november. De start is om 14.30 uur in het bezoekersgebouw. De workshop ’De Bokkenrijders’ is gratis en eindigt om 16.30 uur.

Ecoleren? Ook dat is mogelijk. Zie www.ecoleren.nl

Op woensdag 20 november gaat het Clemensdomein in een tijdmachine 250 jaar terug in de tijd: naar de tijd van de bokkenrijders.

Volgens het volksgeloof waren de bokkenrijders geesten, die op bokken door de lucht vlogen. Van dit volksgeloof maakte een bende gauwdieven en inbrekers in met name Zuid-Limburg gebruik om de bevolking bang te maken. Deze bokkenrijders waren een bende rovers die in de 18e eeuw de Landen van Overmaas (het tegenwoordige Nederlands Zuid-Limburg en een stukje aangrenzend België) onveilig maakten evenals een stuk aangrenzend Duitsland. De strooptochten waren in het algemeen gericht tegen boerderijen, kerken en pastorieën.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen