Grote kerstproductie in Pelgrimskerk door samenwerking verenigingen

Zangeres Méghan Janssen Uit Brunssum. © Harpe Davids

Fanfare Harpe Davids, de Bronsheimers, Brunssums Mannenkoor en Mannenkoor St. Caecilia Sweykhuizen kiezen voor een vocale en instrumentale samenwerking. Doel is de presentatie van een grote kerstproductie op zaterdag 14 december. Het kerstconcert begint om 20.00 uur in de Pelgrimskerk te Treebeek.

Wil Wagenvoort

Initiatiefnemer van het concert is de fanfare Harpe Davids, onder leiding van dirigent Ron Daelemans. Méghan Janssen, een jonge zangeres uit Brunssum, zal samen met het orkest populaire kerstliederen vertolken.

Zanggroep de Bronsheimers, opgericht in 1982, is bekend door optredens bij allerlei gelegenheden. Ook bij heilige missen in Schuttershof en al 37 jaar bij de carnavalsmis geven zij acte de présence. Het is een mannenkoor hoofdzakelijk bestaande uit ouderen. Piet van der Heiden is al meerdere jaren de muzikale inspirator van het koor.

Kerstsfeer

Het Brunssums Mannenkoor staat samen met mannenkoor st. Caecilia uit Sweykhuizen garant voor een passende kerstsfeer. De beide koren staan onder leiding van dirigent Hans Luesink. Op 17 juni van dit jaar hebben BrunssumsMannenKoor en Mannenkoor St. Caecilia Sweikhuizen een intentie overeenkomst afgesloten.

Beide partijen streven er naar de kwaliteit van de koorzang te behouden door optimalisatie van de partijbezetting. Beide verenigingen gaan samen als één koor optreden tijdens toekomstige optredens en concerten. Verder blijven ze zelfstandig.

Profaan

BrunssumsMannenKoor bestaat momenteel uit 25 zingend leden en repeteert iedere maandagavond in grand café Fratelli in de Kerkstraat te Brunssum. Mannenkoor St. Caecilia Sweikhuizen is een profaan koor bestaande uit 44 zingende leden van alle leeftijdsklasse.

Caecilia Sweikhuizen repeteert ieder donderdagavond in het Raeven huis te Sweikhuizen onder leiding van Hans Luesink.

Toegangskaarten voor dit kerstconcert kosten tien euro, inclusief koffie in de pauze.

Toegangskaarten kunnen online worden besteld: kaartverkoop@harpedavidsbrunssum.net

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal