MVV kan verjaardag FC Eindhoven verstoren

© Pro Shots -Toon Dompeling

MVV kan vrijdagavond (20.00 uur) een feestje verpesten als het op bezoek gaat bij FC Eindhoven, dat z’n 110de verjaardag viert.

Nick Bruls

Al is trainer Fuat Usta van de Maastrichtenaren daar geen moment mee bezig. „Ik kijk vooral naar de ontwikkeling van mijn eigen team. Almere thuis (3-2 winst, red.) was goed, Jong AZ (3-2 verlies, red.) vorige week weer minder. Zeker wat betreft het taak- en resultaatgericht voetbal. In sommige gevallen moet je bij de stand 2-2 besluiten dat je een punt over de streep moet trekken.”

Stug

In Eindhoven treft MVV vrijdag volgens Usta een ‘stugge en fysiek sterke opponent’. „Elke tegenstander die we op dit moment tegenkomen, staat hoger dan MVV. Daar moeten we verandering in brengen. De jongens beseffen dat. Dat zie je ook aan de werklust op trainingen. Nu de resultaten nog.” MVV mist tegen FC Eindhoven de broertjes Martina, die zijn opgeroepen voor de nationale ploeg van Curaçao. Tim Zeegers en Lars van Meurs zijn geblesseerd.

Boycot

De trainer noemt het besluit van de MVV-fans uitwedstrijden voorlopig te boycotten jammer. „Dat heeft met regels te maken, daar hebben wij als selectie geen invloed op. Maar zonde is het wel, want zeker in deze fase kan deze jonge groep steun goed gebruiken. En als speler wil je natuurlijk voor publiek spelen.”

Lees ook: Deel MVV-aanhang boycot uitwedstrijden

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal