Tweede MV Valuas Xperience in Venlo in teken van filmmuziek

Muziekvereniging Valuas aan het ‘werk’. © Tim van Dijk

De tweede MV Valuas Xperience vindt plaats op zondag 24 november in Domani aan het Domenicanenplein 15 in Venlo en staat in het teken van filmmuziek. Naast de brassband en percussiegroep van Muziekvereniging (MV)Valuas treedt ook de pianiste Marjolein van den Hombergh op. De Xperience start om 15.00 uur.

Redactie

Bezoekers worden tijdens het concert ondergedompeld in de wereld van filmmuziek. De combinatie van woord, beeld en geluid laat bezoekers beleven wat muziek met filmbeelden kan doen. Naast muziek van de oude meesters, zoals John Williams en Ennio Morricone, komt er ook geregeld meer popachtige muziek voorbij. De brassband zal het brede genre van de filmmuziek verkennen met onder andere muziek uit de films ‘The Pirates of the Caribbean’, ‘Out of Africa’ en ‘Forrest Gump’. De percussiegroep zal een aantal odes brengen aan films als ‘Moonwalker’ en ‘Whiplash’. Daarnaast vertolkt pianiste Marjolein van den Hombergh, zelf een groot fan van componist Ludovico Einaudi, een aantal soundtracks op piano. Zij speelt zowel solo als samen met de brassband. FILM wordt gepresenteerd door Mat van Rhee.

Eigen filmmuziekconcert

Het was 6 januari 2015 toen Jurek, baritonspeler bij MV Valuas, via Facebook vroeg wie er een kaartje voor hem wilde betalen voor de Avond van de Filmmuziek in het Concertgebouw te Amsterdam. Voor de grap reageerde Linda, cornetspeelster bij MV Valuas, daarop met een “ik wil wel mee hoor, als jij betaalt”. “Regel jij het vervoer dan?”, was de reactie van Jurek. Wat die dag begon met een grapje, resulteerde in vijf jaar op rij naar Amsterdam toeren om te luisteren naar het Metropole Orkest. Soms met z’n tweeën, maar steeds vaker gingen ook andere muzikanten van MV Valuas mee. Langzaam begon de filmmuziek te leven binnen de club en werden de eerste plannen gesmeed voor een eigen filmmuziekconcert. Na de succesvolle eerste editie van de MV Valuas Xperience, Oorlogswinter in december 2018, werd besloten dat de volgende editie klaar was voor het thema filmmuziek. Na een heel jaar aan voorbereidingen en jaren aan educatieve tripjes richting Amsterdam, presenteren ze de tweede MV Valuas Xperience: FILM.

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://mvvaluas.nl/kaarten. Daarnaast zijn ze te koop bij Ut Tref en Primera Sinselveld in Venlo-Zuid voor € 13,50 (kinderen 6 tot en met 16 jaar € 5,-). Aan de dagkassa kosten kaarten € 15,- (kinderen 6 tot en met 16 jaar € 5,-).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal