Ghost Stories en ode aan Rembrandt in Munttheater in Weert

Een muzikale ode aan Rembrandt. © Munttheater

De West End hit ‘Ghost Stories’ en een muzikale ode aan Rembrandt staan binnenkort op de planken van het Weerter Munttheater.

redactie

De West End hit ‘Ghost Stories’ komt met een Nederlandse versie op 23 november naar het Munttheater. Een professor in de parapsychologie geeft een lezing over spookverhalen. Drie verhalen zijn hem in het bijzonder bijgebleven: dat van een nachtwaker, een jonge bestuurder en een zakenman die zijn eerste kind verwacht. Hebben die drie onverklaarbare ervaringen iets met elkaar te maken?

In 2019 staat Nederland in het teken van `Rembrandt en de Gouden Eeuw’. Aanleiding is het 350e sterfjaar van de beroemdste Hollandse Meester. Rembrandt van Rijn is dé legende uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. Hij liet 500 schilderijen na en leidde meer dan veertig leerlingen op, van wie een aantal zeer bekend werd. Voormalig Flairck-gitarist Hans Visser en de Russische top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova brengen op 21 november een muzikale ode aan Rembrandt en De Gouden Eeuw, het tijdperk waarin Nederland de wereld domineerde, met projecties van de beroemde schilderijen en eigentijdse muziek.

Kaarten zijn online verkrijgbaar of via de theaterkassa, tel. 0495-513575.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal