Automobilisten willen protesteren op Malieveld tegen snelheidsverlaging op snelwegen

Bouwvoertuigen op Malieveld voor het bouwersprotest Grond in Verzet. © ANP

Automobilisten die boos zijn over de verlaging van de maximale snelheid van 130 naar 100 kilometer per uur willen op het Malieveld protesteren. Bij de gemeente Den Haag is een demonstratie aangemeld voor zaterdag 23 november vanaf 09.00 uur.

Redactie

De demonstratie werd eerder deze week aangekondigd op een Facebookpagina, die veelvuldig gedeeld wordt. Inmiddels zeggen bijna 15.000 mensen ‘geïnteresseerd’ te zijn in de demonstratie en ruim 2300 zeggen te gaan.

Lees ook: 130 rijden op de autoweg? Geen kwestie van mogen maar van kunnen

De initiatiefnemer wil dat ‘dit belachelijke voorstel’ zo snel mogelijk van tafel gaat. Volgens hem betekent de snelheidsverlaging onder meer langere reistijd en daardoor niet minder maar juist meer uitstoot, meer files en mensen die vroeger van huis zullen moeten gaan.

Het Malieveld is afgelopen tijd vaak het toneel geweest van demonstranten tegen het kabinetsbeleid, door boeren, leraren en bouwvakkers.

Lees ook: Terug naar 100 op snelwegen: dat gaat zomaar niet

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal