Automobilisten willen protesteren op Malieveld tegen snelheidsverlaging op snelwegen

Print
Automobilisten willen protesteren op Malieveld tegen snelheidsverlaging op snelwegen

Bouwvoertuigen op Malieveld voor het bouwersprotest Grond in Verzet. Afbeelding: ANP

Automobilisten die boos zijn over de verlaging van de maximale snelheid van 130 naar 100 kilometer per uur willen op het Malieveld protesteren. Bij de gemeente Den Haag is een demonstratie aangemeld voor zaterdag 23 november vanaf 09.00 uur.

De demonstratie werd eerder deze week aangekondigd op een Facebookpagina, die veelvuldig gedeeld wordt. Inmiddels zeggen bijna 15.000 mensen ‘geïnteresseerd’ te zijn in de demonstratie en ruim 2300 zeggen te gaan.

Lees ook: 130 rijden op de autoweg? Geen kwestie van mogen maar van kunnen

De initiatiefnemer wil dat ‘dit belachelijke voorstel’ zo snel mogelijk van tafel gaat. Volgens hem betekent de snelheidsverlaging onder meer langere reistijd en daardoor niet minder maar juist meer uitstoot, meer files en mensen die vroeger van huis zullen moeten gaan.

Het Malieveld is afgelopen tijd vaak het toneel geweest van demonstranten tegen het kabinetsbeleid, door boeren, leraren en bouwvakkers.

Lees ook: Terug naar 100 op snelwegen: dat gaat zomaar niet

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen