Welfare activiteiten Rode Kruis gaan over naar Kom Erbij in Grubbenvorst

De handwerkmiddag gaat gewoon door in Grubbenvorst. Nu onder de vlag van Kom Erbij. © Getty Images/Maskot

Omdat het Rode Kruis zich meer gaat richten op haar kerntaak noodhulp draagt ze haar sociale activiteiten over aan andere organisaties. Hierdoor hebben het Rode Kruis en Stichting Kom Erbij in Grubbenvorst elkaar gevonden.

Redactie

De vrijwilligersorganisatie Kom Erbij exploiteert reeds een dorpsdagvoorziening in Grubbenvorst en de sociale activiteiten van het Rode Kruis sluiten daar naadloos bij aan. Met ingang van maandag 2 december wordt de Welfaregroep Grubbenvorst onderdeel van Kom Erbij en worden de activiteiten op maandagmiddag van 13.30 tot ongeveer 15.30 uur voortgezet vanuit de huiskamer van Kom Erbij in Grubbenvorst. Dit betreffen de handvaardigheidsactiviteiten van Kom Erbij. De vrijwilligers van de welfaregroep Grubbenvorst verzorgen namelijk wekelijks een handvaardigheidsmiddag voor zo’n vijftien, vooral oudere, deelnemers uit Grubbenvorst. Doel hiervan is vereenzaming te voorkomen. Op deze manier kunnen de sociale activiteiten worden voortgezet onder de vlag van Kom Erbij, waardoor de continuïteit voor de vrijwilligers en de deelnemers is verzekerd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal