Honderden schadevergoedingen van Belastingdienst na fout met kinderopvangtoeslag

Print
Honderden schadevergoedingen van Belastingdienst na fout met kinderopvangtoeslag

Afbeelding: ANP

De Belastingdienst is veel te streng bij het beoordelen van een groep ouders die kinderopvangtoeslag hadden aangevraagd en daarbij mogelijk fraude bij gepleegd zou hebben. Dat is de keiharde conclusie van een adviescommissie die onderzoek doet naar het optreden van de Belastingdienst. De gedupeerde ouders hebben recht op ruime compensatie is het oordeel.

Volgens de adviescommissie van oud-minister Piet Hein Donner hadden de ouders geen enkele kans om te ontsnappen en kwamen daardoor stevig in de problemen. Het gaat om een groep van ongeveer 300 gezinnen, waarbij de kinderopvangtoeslag werd stopgezet na onderzoek van de Belastingdienst.

Ouders kregen volgens de commissie geen duidelijke informatie over wat er van hen werd verwacht toen zij te maken kregen met stopzettingen van hun toeslagen. Dat stopzetten was onrechtmatig, concludeert ook de commissie in navolging van eerder de Tweede Kamer. Maar het ergste was dat ouders daarna ook geen kans meer kregen om de toeslag weer te herstellen. Zij werden gedwongen om alle toeslagen - ook van eerdere jaren - terug te betalen. Dat ging om duizenden en soms tienduizenden euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen