Kaartverkoop gaat als een trein: weer extra concerten Rieu op Vrijthof

André Rieu © ANP Kippa

De kaartverkoop voor de zomerconcerten in 2020 van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof in Maastricht gaat als een trein. Donderdagavond kondigde de Stehgeiger opnieuw twee extra shows aan, waarmee het totaal komt op elf.

onze verslaggever

„Met veel plezier kondig ik hierbij twee extra Vrijthofconcerten aan voor juli 2020”, meldt Rieu vanuit Spanje waar hij momenteel met zijn orkest op tournee is. ,,Het is fantastisch hoe enthousiast jullie zijn. Mijn orkest en ik verheugen ons nu er al op jullie volgend jaar weer allemaal op het Vrijthof in Maastricht te kunnen begroeten”, schrijft hij in een nieuwsbrief aan zijn fans.

Met de twee nieuwe voorstellingen in juli komt het totaal op elf. Eerder kondigde Rieu aan niet meer dan twaalf keer te zullen optreden op het Vrijthof, omdat de druk op de stad anders te groot wordt. Afgelopen zomer gaf Rieu zijn honderdste concert op het bekende plein in zijn geboortestad en woonplaats.

Het eerste Vrijthof-concert volgend jaar is op 2 juli, het voorlopig laatste op 19 juli. De voorverkoop van de twee extra concerten begint vrijdag om 15.00 uur.

Kestconcerten

Inmiddels is er ook meer duidelijkheid over de kerstconcerten die André Rieu en zijn orkest in het Mecc in Maastricht gaan geven op 20, 21 en 22 december van dit jaar. De beroemde orkestleider gaat daar flink uitpakken. „André Rieu’s ‘Kerst in Maastricht’ belooft een avond te worden om nooit te vergeten. Vanaf het moment dat je binnenkomt, word je volledig ondergedompeld in de unieke kerstsfeer van een waar Winterwonderland!”, schrijft de orkestleider in zijn nieuwsbrief.

„Laat je betoveren door de prachtige paleisdecoratie en het kerstdecor compleet met sneeuw, twee ijsbanen, winterlandschappen, romantische sfeerverlichting, rood tapijt, ontelbare lichtjes en prachtige kroonluchters. Zodra je het Mecc binnenkomt, word je feestelijk en al meteen in kerstsfeer ontvangen door gastvrouwen en gastheren in Charles Dickens kostuums, je bevind je op een gezellige kerstmarkt met heerlijke hapjes en drankjes, je hoort kerstliedjes gespeeld door een koperblazersensemble…”

Aan de voorstellingen in het Mecc doen driehonderd dansers en zestig kunstschaatsers mee. Als gastartiesten zullen de Golden Voices of Gospel hun opwachting maken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal