Derby Roda-MVV verplaatst naar zondagmiddag

Print
Derby Roda-MVV verplaatst naar zondagmiddag

Afbeelding: Archief De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven / Maastricht / Itteren -

De derby tussen Roda JC en MVV is verplaatst van vrijdagavond naar zondagmiddag. Dat heeft de club uit Kerkrade donderdag laten weten.

Het duel tussen de beide rivalen zou aanvankelijk op 10 januari om 20.00 uur worden gespeeld. De aftrap is nu verzet naar 12 januari, 12.15 uur.

Daglicht

Het idee om de wedstrijd te verplaatsen kwam van tv-zender FOX Sports. De KNVB heeft - in overleg met beide clubs - met het verzoek ingestemd. De laatste ontmoeting tussen Roda en MVV in Kerkrade werd ook ’s middags gespeeld. Vorig seizoen trapten beide ploegen op zondagmiddag om 16.45 uur af. De edities in Maastricht worden om veiligheidsredenen per definitie bij daglicht gespeeld.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen