BAL: Uitstekende tweede helft niet genoeg voor stunt in klassieker

Print
BAL: Uitstekende tweede helft niet genoeg voor stunt in klassieker

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Basketball Academy Limburg verloor donderdag in de Bossche Maaspoort met 84-61 van Heroes. Historisch gezien een klassiek duel en dat was het ook alleen maar in de aantrekkelijke tweede helft. Maar toen lag de klassieker al in het slot.

De Academy startte slordig en stelde de thuisploeg in de gelegenheid om in de eerste minuten te excelleren. Bij 17-4 trok coach Varagic met een time-out aan de noodrem en liet in die minuut van bezinning zijn traditionele tirade over de ploeg gaan. Zijn spelers noteerden tot dat moment meer balverlies dan scores (5-4) en dat zinde de BAL-coach absoluut niet.

Er werd weliswaar met veel energie gespeeld maar de schotselectie was beroerd, de afwerking bedroevend en dat zorgde later voor een scoorloze periode van 5 minuten waarin de recordkampioen (16 titels) mocht uitlopen naar een voor BAL gênante 43-19 ruststand. Coach Varagic had echter zijn ploeg in de catacomben op scherp gezet want BAL startte met een andere mindset aan de 2e helft. De Limburgers waren nu gelijkwaardig aan Heroes, stuntten wat met de verdedigingsvormen en scoorden nu ook meer vanachter de driepuntscirkel (5).

Het uitstekende derde kwart sloot bij 23-23 maar de marge bedroeg nog steeds 24 in het voordeel van de lokale helden. Uiteindelijk wist BAL het attractieve slotkwart te winnen (18-19). Topscoorder van de wedstrijd werd Wilson met 25 punten. Bij BAL was Elay Wirjo het productiefst (19 punten).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen