BookSpot-prijs voor Wessel te Gussinklo en Sjeng Scheijen

Sjeng Scheijen neemt de BookSpot Literatuurprijs 2019 in ontvangst . © ANP

De BookSpot Literatuurprijs 2019 voor fictie (50.000 euro) gaat naar Wessel te Gussinklo voor De hoogstapelaar. De prijs voor het beste non-fictieboek (ook 50.000 euro) is voor Sjeng Scheijen en zijn De avant-gardisten.

Redactie

Met de twee stipendia, ter beschikking gesteld door onlineboekwinkel BookSpot, wil de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie de winnaar in staat stellen zich een jaar lang volledig te wijden aan het schrijven.

De BookSpot Literatuurprijs moet als de bekroning worden gezien voor het beste Nederlandstalige literaire boek. De prijs is dit jaar voor het eerst in twee categorieën toegekend, nu ook voor non-fictie.

Er stonden voor beide categorieën nog vijf auteurs op de shortlist. Op die voor de fictieprijs waren dat verder Peter Buwalda met Otmars zonen, Nicolien Mizee met Moord op de moestuin, Marente de Moor met Foon en Manon Uphoff met Vallen is als vliegen.

Op de shortlist non-fictie stonden Mirjam van Hengel met Een knipperend ogenblik, Lieve Joris met Terug naar Neerpelt, Maaike Meijer met Hemelse mevrouw Frederike en Thomas Rueb met Laura H.. Zij krijgen allemaal 2500 euro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal