BookSpot-prijs voor Wessel te Gussinklo en Sjeng Scheijen

Print
BookSpot-prijs voor Wessel te Gussinklo en Sjeng Scheijen

Sjeng Scheijen neemt de BookSpot Literatuurprijs 2019 in ontvangst . Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

De BookSpot Literatuurprijs 2019 voor fictie (50.000 euro) gaat naar Wessel te Gussinklo voor De hoogstapelaar. De prijs voor het beste non-fictieboek (ook 50.000 euro) is voor Sjeng Scheijen en zijn De avant-gardisten.

Met de twee stipendia, ter beschikking gesteld door onlineboekwinkel BookSpot, wil de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie de winnaar in staat stellen zich een jaar lang volledig te wijden aan het schrijven.

De BookSpot Literatuurprijs moet als de bekroning worden gezien voor het beste Nederlandstalige literaire boek. De prijs is dit jaar voor het eerst in twee categorieën toegekend, nu ook voor non-fictie.

Er stonden voor beide categorieën nog vijf auteurs op de shortlist. Op die voor de fictieprijs waren dat verder Peter Buwalda met Otmars zonen, Nicolien Mizee met Moord op de moestuin, Marente de Moor met Foon en Manon Uphoff met Vallen is als vliegen.

Op de shortlist non-fictie stonden Mirjam van Hengel met Een knipperend ogenblik, Lieve Joris met Terug naar Neerpelt, Maaike Meijer met Hemelse mevrouw Frederike en Thomas Rueb met Laura H.. Zij krijgen allemaal 2500 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen