Voetballers Oranje onder 17 missen WK-finale

Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

De voetballers van Oranje onder 17 zijn er net niet in geslaagd de finale te bereiken op het WK voor jeugdspelers in Brazilië. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen verloor de halve finale van Mexico na strafschoppen. Youri Regeer miste de zesde strafschop, nodig nadat het na de reguliere speeltijd 1-1 had gestaan en ook vijf strafschoppen per team nog geen beslissing hadden opgeleverd.

ANP

Nederland deed zichzelf in Brasilia tekort. Het had de beste kansen en kwam een kwartier voor tijd ook op voorsprong door een doelpunt van latere pechvogel Regeer. Niet veel later schoot Efrain Álvarez uit een vrije trap de gelijkmaker binnen.

In de strafschoppenserie leidde Oranje na treffers van Ian Maatsen en Naci Ünuvar, maar misten vervolgens Mohamed Taabouni en Jayden Braaf. De vijfde penalty werd benut door Sontje Hansen, waardoor het weer gelijk stond. Maar nadat Victor Guzmán raak had geschoten, miste Vergeer. Nederland gaat om de derde plaats spelen tegen Brazilië of Frankrijk.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal