Ladingdieven morsen gevaarlijke stoffen op parking A73 Roermond

Print
Ladingdieven morsen gevaarlijke stoffen op parking A73 Roermond

Afbeelding: De LImburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het Total-tankstation langs de A73 bij Roermond is donderdagavond urenlang dicht geweest omdat er gevaarlijke stoffen uit een vrachtwagen waren gekomen. De stoffen kwamen vrij toen ladingdieven ‘drums’ met zware metalen meenamen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om vaten met nikkel en kobalt. Die stoffen zijn interessant voor dieven omdat ze veel opleveren. In totaal stonden er op drie pallets in de truck zeventien vaten met deze zware metalen. Waarschijnlijk zijn er twaalf gestolen. Toen de chauffeur de diefstal merkte, begon hij meteen te toeteren om de dieven te verjagen maar ook om de omgeving te waarschuwen voor mogelijke risico’s.

Inademing

Volgens de brandweer is er geen gevaar geweest voor de omgeving. Het materiaal dat in poedervorm in de vaten zat, is bij aanraking of inademing wel gevaarlijk. Auto’s en vrachtwagens die bij het tankstation stonden, moesten lang wachten voordat ze weer weg konden.

Lange nachtdienst

Tankstationmedewerker Denny Broeren was net aan zijn dienst begonnen toen de omgeving op slot ging. „Ik heb nu al anderhalf uur geen klanten meer”, vertelt hij tegen één uur ’s nachts. „Ik hoop wel dat de toerit straks weer open gaat, anders wordt dit een hele lange nachtdienst. Ik moet nog tot zes uur”, glimlacht hij.

De Russische chauffeur van de Nederlandse vrachtwagen kon niet reageren. De brandweer ruimt alleen de stoffen op die op het wegdek terecht zijn gekomen. Als er materiaal in de truck is geknoeid, moet de transporteur dat zelf opruimen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen