‘Minister Slob wil inkomsten Ster inzetten voor Songfestival’

Print
‘Minister Slob wil inkomsten Ster inzetten voor Songfestival’

Afbeelding: Eurovision Song Contest

Het kabinet denkt een oplossing te hebben gevonden voor het tekort van 12,4 miljoen euro voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival door de publieke omroep. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

Lees ook: NPO wil twaalf miljoen van kabinet voor Songfestival

Minister Slob (Media) wil het volgens ingewijden bijeenbrengen door plots meevallende Ster-inkomsten in te zetten. In feite komt het geld dus uit de eigen portemonnee van de publieke omroep en zou er geen belastinggeld mee gemoeid zijn.

Na de eerdere winst van Duncan Laurence in Tel Aviv wordt het songfestival volgend jaar in Rotterdam gehouden. Geraamd is dat het spektakel 26,5 miljoen euro gaat kosten. Daarvan neemt de European Broadcasting Union - de drijvende kracht achter het internationale liedjesfestijn - 9,6 miljoen voor haar rekening. De NPO draagt 2,5 miljoen euro bij, AVROTROS 2 miljoen.

Lees ook: Songfestival populair onder vrijwilligers: al 200 spontane aanmeldingen binnen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen