Politieagenten krijgen stroomstootwapen

Print
Politieagenten krijgen stroomstootwapen

Afbeelding: ANP

Agenten krijgen een stroomstootwapen om zich te verdedigen. De politie ziet het als prima middel om zwaarder geweld, zoals een gevecht, hond of vuurwapen, achterwege te kunnen laten.

Het is de bedoeling dat ongeveer 17.000 agenten met de zogenoemde taser worden voorzien, bevestigen bronnen in Den Haag een bericht van De Telegraaf. Het kabinet stelt 30 miljoen euro beschikbaar.

De politie kon het wapen al uitvoerig testen. In de periode van februari tot augustus bijvoorbeeld is er 76 keer gebruik van gemaakt. Korpschef Erik Akerboom pleitte recent nog voor landelijke invoering voor alle agenten die zich met noodhulp bezighouden.

Onder meer Amnesty International heeft grote moeite met het gebruik van het stroomstootwapen. Volgens de mensenrechtenorganisatie brengt het „onaanvaardbare gezondheidsrisico’s” met zich mee en wordt het gebruikt in situaties die dat niet rechtvaardigen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen