CBS

Winkels zetten meer om

Print
Winkels zetten meer om

Afbeelding: Fotopersbureau Image

De detailhandel heeft in september meer omgezet dan een jaar eerder.

Zowel de foodsector als de non-foodsector wist hogere opbrengsten in de boeken te zetten. Ook online nam de omzet toe.

In september werd in totaal 4,6 procent meer omgezet dan een jaar terug. Het verkoopvolume was 3,1 procent hoger. In de non-foodsector realiseerden winkels in meubels en woninginrichting en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren de grootste omzetstijging. Iets kleiner was de omzetgroei bij de kledingwinkels, de winkels in schoenen en lederwaren en de drogisterijen.

Ook de omzet van winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in recreatie-artikelen lag hoger dan een jaar eerder. In totaal dikte de omzet in de non-foodsector met 4,4 procent aan.

De winkels in voedings- en genotmiddelen zagen een groei van de opbrengsten met 1,1 procent op jaarbasis. De omzetgroei van de supermarkten was 1,5 procent, de omzet van de speciaalzaken was 2 procent lager dan een jaar eerder. De online-omzet was in september bijna 22 procent hoger dan een jaar terug, zo constateerde het CBS.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen