Uitvaart oud-deken Constant Clerx in Simpelveld

Print
Uitvaart oud-deken Constant Clerx in Simpelveld

Afbeelding: Archief De Limburger

Bocholtz / Simpelveld / Huls / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Oud-deken Constant Clerx van Gulpen is deze week, na een lang ziekbed, op 77-jarige overleden in Maastricht overleden. De uitvaartplechtigheid is zaterdag 16 november om 14.00 uur in de Remigiuskerk in Simpelveld. Na deze H.Mis zal hij in besloten kring worden gecremeerd.

Pierre Joseph Marie Constant Clerx werd op 15 april 1942 in Beek geboren. In 1967 werd hij tot priester gewijd. In 1968 werd hij benoemd tot kapelaan van de parochie Christus’ Hemelvaart in Maastricht en in 1971 tot kapelaan van de parochie H. Gerardus Majella in Heerlen-Heksenberg. Vervolgens werd hij in 1979 benoemd tot pastoor van de parochie H. Cornelius in Heerlerheide. In 1992 werd daar de Paulusparochie aan toegevoegd. In 1995 werd Clerx pastoor van de parochie H. Remigius in Simpelveld en in 1997 ook van de parochie H. Bernardus in Ubachsberg. In 2006 volgde zijn benoeming tot deken van het dekenaat Gulpen en pastoor van de parochies H. Petrus in Gulpen en H. Gertrudis in Wijlre. Op 31 oktober 2016 ging hij met emeritaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen