Intocht Sinterklaas met pietendisco

Print
Intocht Sinterklaas met pietendisco

Afbeelding: Bart Douben

Steyl / Tegelen -

Op zondag 17 november, daags na de landelijke intocht in Apeldoorn, komt Sinterklaas naar Steyl en Tegelen. Rond 14.45 uur komt hij aan bij het pontveer op Steyl, waar hij weer vele kinderen de hand zal schudden.

Op de podiumwagen boven op het ‘museumplein‘ heet voorzitter Bram Ewals van het Comité Kinderfeesten Tegelen de Sint en zijn gevolg welkom. Wethouder Frans Schatorjé doet hetzelfde namens het College van B&W.

Het schijnt zo te zijn dat enkele pieten dit jaar Tegels hebben geleerd en de Tegelse kinderen willen verrassen met een spectaculair optreden aan de Maas. Met medewerking van enkele zwarte pieten gaat kort voor 16.00 uur in Cultureel Centrum De Haandert een pietendisco van start. Sinterklaas heeft enkele van zijn meest muzikale pieten vooruit gestuurd om samen met de kinderen van Tegelen en Steyl een geweldig feestje te bouwen. Hoogtepunt van deze middag in de Haandert vormt uiteraard het bezoek van Sinterklaas. Hij komt vanuit Steyl rechtstreeks naar de Haandert om zo veel mogelijk tijd bij de kinderen te kunnen zijn en een verrassing uit te kunnen delen.

De zwarte pieten zijn, net als andere jaren, al een dagje eerder in Tegelen en op Steyl. Zij gaan op zaterdag 16 november de straten door voor de huis-aan-huis collecte van het Comité Kinderfeesten. De opbrengst van deze collecte gaat naar activiteiten als Palmhöltje, Sintermerte en de intocht van Sinterklaas. In de middaguren zullen enkele pieten op de Kerkstraat aanwezig zijn om kleurplaten in ontvangst te nemen en samen met de kinderen op de foto te gaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen