Roda stelt teleur met gelijkspel bij hekkensluiter

Print
Roda stelt teleur met gelijkspel bij hekkensluiter

Afbeelding: Pro Shots

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft vrijdagavond niet kunnen winnen bij FC Dordrecht. Op bezoek bij de nummer laatst van de eerste divisie moest de ploeg genoegen nemen met een teleurstellend gelijkspel: 1-1.

Roda speelde bij vlagen heel behoorlijk, maar liet het in de tweede helft na om de trekker over te halen. In de slotfase was het zelfs Dordrecht dat de beste kansen kreeg op de winnende treffer.

Bisseck
Roda was wel de ploeg die het eerste gevaar stichtte aan de Krommedijk. Croux raakte met een schot de paal, Alberg zag een kwartier later zijn inzet op de lat eindigen. Ondanks dat overwicht was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Het doelpunt van Dordrecht kwam van het hoofd van Roda-aanvoerder Daryl Werker, die de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman kopte: 1-0.

Daarmee zat de rampspoed er nog niet op voor de verdediger, die een paar minuten later noodgedwongen met een blessure naar de kant moest. Voor hem in de plaats kwam debutant Yan Bisseck, de 18-jarige boomlange huurling van FC Köln.

Vlak voor rust lukte het Roda dan toch om een kans te verzilveren. Clubtopscorer Iké Ugbo tekende op aangeven van Rösch van dichtbij voor zijn achtste treffer van het seizoen: 1-1.

Ergernis
Na rust plooide Roda wat verder terug en liet het de thuisploeg wat meer komen, tot ergernis van coach Jean-Paul de Jong. Het laatste half uur zocht Roda wat meer de aanval, maar ontbrak het aan de finesse om tot echt grote kansen te komen. Aan de overkant kwam Dordrecht er een paar keer gevaarlijk uit. Amadin schoot voorlangs, Marques kopte net naast. Gescoord werd er niet meer.  

Bekijk hier de nieuwste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: