MVV schenkt jarig Eindhoven de drie punten

Print
MVV schenkt jarig Eindhoven de drie punten

Maarten Peijnenburg van FC Eindhoven omringd door de MVV-spelers Koen Kostons (rechts) en Raoul Last (links). Afbeelding: Pro Shots

Maastricht / Itteren - MVV heeft vrijdagavond opnieuw een nederlaag geleden. FC Eindhoven won met 2-0.

Daarmee gaf de thuisploeg extra glans aan het 110-jarig bestaansfeest en raakte MVV alleen maar dieper in de put. Na het vuurwerk en een mega spandoek tijdens de opkomst van de spelers, duurde het even voor het verjaardagspartijtje van Eindhoven op gang kwam. MVV liet de thuisploeg het spel maken.

De Maastrichtse defensie bleef onder leiding van de van een blessure herstelde Enes Mahmutovic (hij speelde de eerste competitiewedstrijd voor MVV) vrij eenvoudig overeind, maar creëerde zelf ook amper een kans. Na de rust kroop MVV wat meer uit de schulp en kon het ook al snel de voorsprong pakken. Joshua Holtby dook na een combinatie met Anthony van den Hurk op voor Eindhoven-doelman Ruud Swinkels, maar zijn inzet werd gekraakt.

Toch was het Eindhoven dat op 1-0 kwam. Rigino Cicilia, de Kerkradenaar met benen als stelten, kon van dichtbij raak schieten toen de bal uit een hoekschop voor zijn voeten viel. Vijf minuten voor tijd leek Kaj de Rooij het duel te beslissen, maar de paal hield MVV in leven. Met Mahmutovic als breekijzer mee voorin probeerden de Maastrichtenaren nog een gelijkspel te forceren.

Echter het doelpunt viel aan de andere kant. Kaj de Rooij faalde niet toen hij oog in oog kwam met MVV-goalie Nigel Bertrams: 2-0. Een nieuwe domper in een toch al beroerd seizoen.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: