Warenhuisketen

Bijenkorf schrapt banen én dure lichtshow

Print
Bijenkorf schrapt banen én dure lichtshow

De Bijenkorf in Maastricht. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

De Bijenkorf heeft dertig banen en een jaarlijkse dure lichtshow in Amsterdam geschrapt.

De warenhuisketen met onder meer vestigingen in Maastricht en Eindhoven zegt zich meer te willen concentreren op digitale ontwikkelingen en andere vernieuwingen. Een woordvoerder weerspreekt dat sprake is van pure kostenbesparingen.

Volgens hem zijn na het vertrek van dertig van de bijna vijfhonderd medewerkers op het Amsterdamse hoofdkantoor inmiddels ook al „iets meer dan dertig” nieuwe mensen aangenomen met „expertises die passend zijn” binnen de nieuwe koers. De zegsman weersprak niet dat de kosten ook zijn gedaald door de maatregel.

Dat laatste geldt ook voor het schrappen van de jaarlijkse lichtshow Turn on the Lights op De Dam in Amsterdam, naast de bekendste vestiging van De Bijenkorf. Het evenement dat sinds 2008 bestond, trok duizenden mensen en was bedoeld om het begin van de feestmaand december in te luiden. Nu wordt volgens de woordvoerder gekozen voor „meer klantbeleving in alle Bijenkorf-winkels en niet alleen in Amsterdam”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen