Ontsnapte tbs’er terug in Nederland na eerdere aanhouding in Parijs

Print
Ontsnapte tbs’er terug in Nederland na eerdere aanhouding in Parijs

Afbeelding: DG/Paul Rapp

De tbs’er Ronald van Z., die op 4 oktober ontsnapte aan zijn begeleider van de Pompekliniek in Nijmegen, is door de Franse autoriteiten uitgeleverd aan Nederland. De 40-jarige Van Z. zit nu vast in de gevangenis op Schiphol.

Van Z. fietste op 4 oktober weg bij zijn begeleider. Hij had een fietstas volgestopt met spullen mee en had van tevoren geld gepind. Het FAST-team van de politie begon meteen een zoektochten vaardigde een Europees opsporingsbevel uit.

Lees ook: ‘Opgepakte tbs’er Ronald van Z. verstopte zich dagenlang met tentje en fiets in bos Parijs’

Van Z. werd vervolgens in Parijs gelokaliseerd en daar in een internetcafé aangehouden door de Franse politie. Hij was daar met de trein naartoe gereisd.

De ontsnapte tbs’er verstopte zich vijf dagen lang in het Bos van Vincennes, een groot park in de Frans hoofdstad. Hij kampeerde er in een tentje en had de fiets waarop hij ontsnapte nog bij zich. Dat meldden verschillende Franse media.

Van Z. had tijdens zijn vlucht meermalen contact met Omroep Gelderland. Hij wilde misstanden in de Pompekliniek aan de kaak stellen. Zo zou er volgens hem veel te weinig therapie en begeleiding zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen