Fysiotherapeut naar leegstaand schoolgebouw in Schin op Geul

Print
Fysiotherapeut naar leegstaand schoolgebouw in Schin op Geul

Het voormalige schoolgebouw in Schin op Geul. Afbeelding: De Limburger

Schin op Geul -

Het leegstaande schoolgebouw in Schin op Geul wordt door de gemeente Valkenburg toch verhuurd aan de plaatselijke fysiotherapeut.

Het college van B en W had al eerder overeenstemming bereikt met de praktijk. Die zit nu in gemeenschapshuis ’t Geboew, maar wil uitbreiden. De gemeenteraad heeft het college echter teruggefloten en gevraagd om eerst te onderzoeken of op die plek woningen gebouwd kunnen worden.

Het leidde tot een storm van protest. Inwoners zijn bang dat de fysiotherapeut uit Schin op Geul vertrekt als hij niet kan verhuizen naar de school. Daarmee zou het vergrijzende dorp opnieuw een belangrijke maatschappelijke voorziening kwijtraken, aldus de tegenstanders.

B en W grijpen nu terug op het oorspronkelijke plan. De school wordt in eerste instantie verhuurd, waarbij de fysiotherapeut het gebouw op termijn kan kopen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen