Glow Eindhoven decor actie voor Zwarte Piet

Print
Glow Eindhoven decor actie voor Zwarte Piet

Pro-pietendemonstranten in Eindhoven. Afbeelding: fotopersburo Bert Jansen/Arno van der Linden

Zo’n 150 mensen hebben vrijdagavond in Eindhoven meegedaan aan een manifestatie voor het behoud van Zwarte Piet.

De bijeenkomst was georganiseerd door de actiegroep ‘Eindhoven handhaaft Zwarte Piet’. In Eindhoven vindt momenteel het lichtspektakel Glow plaats dat talloze kijkers trekt. De organisatie is niet te spreken over wat zij ervaart als het verstoren van een kinderfeest door Kick Out Zwarte Piet (KOZP).

Lees ook: Decembertraditie barst weer los: de oorlog voor/tegen Zwarte Piet en Kerstmis

Aan de intocht in Eindhoven doen dit jaar voor het laatst Zwarte Pieten mee, beloofde burgemeester John Jorritsma onlangs. Vanaf volgend jaar lopen roetveegpieten mee. Volgens Eindhoven handhaaft Zwarte Piet moet de burgemeester zich niet met het Sinterklaasfeest bemoeien.

Lees ook: ‘Twee derde Nederlanders is tegen Sinterklaasintocht met enkel roetveegpieten’

De manifestanten zongen meermaals het lied ‘Sinterklaas wie kent hem niet’ van Henk Westbroek. De bekende Brabander Johan Vlemmix brak in een korte toespraak een lans voor Zwarte Piet. „Ik hou van Zwarte Piet en zal dat altijd blijven doen”, zei hij.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen