‘Roermond en Echt-Susteren willen toezicht op kartbanen’

Print
‘Roermond en Echt-Susteren willen toezicht op kartbanen’

Afbeelding: Getty Images

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar -

Dertien gemeenten, waaronder Echt-Susteren en Roermond, willen dat er een vorm van toezicht of keuring komt van kartbanen. Dat meldt RTL Nieuws na een inventarisatie.

In de dertien gemeenten is een kartbaan gevestigd. Nu is er geen toezicht en belanden jaarlijks ongeveer zeshonderd mensen op de spoedeisende hulp door een kartongeluk, aldus RTL.

Terwijl de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wel achtbanen, kermisattracties en speeltoestellen controleert, geldt voor kartbanen een uitzondering. Alle indoor kartbanen in Nederland houden er andere regels op na. Bij de een mogen kinderen van zes jaar al karten, bij een ander mag dat pas vanaf dertien jaar.

„Als ik kijk naar het overzicht van ongelukken bij kartbanen, dan is dit aanleiding om te zeggen: daar moeten regels voor zijn”, zegt burgemeester burgemeester Theo Weterings van Tilburg. Ook de kartbaangemeenten Echt-Susteren, Roermond, Utrecht, Uden, Winterswijk, Hellendoorn, Middelburg, Heerenveen, Groningen, Gorinchem, Duiven en Enschede zijn hiervoor.

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) zegt te bekijken of geldende regels moeten worden aangepast. Hij hakt in december knopen door.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen