Prins Andrew kan zich minderjarige Virginia niet herinneren, ondanks intieme foto

De spraakmakende foto van Andrew en Virginia Giuffre. © AD

De Britse prins Andrew gaat geen antwoord geven op de allesoverheersende vraag in het seksschandaal dat de Britse royals nu al maanden in verlegenheid brengt: of hij wel of geen seks had met de destijds minderjarige Virginia Giuffre.

Bob van Huët

In een nog uit te zenden BBC-interview zegt Andrew zich niet te kunnen herinneren haar ooit te hebben ontmoet. Fragmenten van het interview worden druppelsgewijs vrijgegeven door de BBC.

Tijdens het interview vraagt journalist Emily Maitlis naar de bewering van de Amerikaanse Giuffre die zegt dat ze in 2001 met de prins had gegeten, gedanst in een nachtclub en dat er daarna seks was in het huis van een vriend in de sjieke Londense wijk Belgravia. Dat alles was geregeld door de pedofiele miljardair Jeffrey Epstein die inmiddels zelfmoord heeft gepleegd.

Andrew antwoordt daarop letterlijk: ,,Ik kan me niet herinneren deze dame ooit te hebben ontmoet’’. AIs Maitlis nogmaals vraagt of hij haar echt nooit heeft ontmoet, zegt Andrew kort: ,,Nee’’.

Die uitspraak is op zijn minst curieus en doet nu al stof opwaaien. Er zijn namelijk foto’s van beiden samen in omloop. En eerder in deze pijnlijke affaire gaf Buckingham Palace een nogal stevige verklaring uit waarin werd keihard gesteld dat de prins geen relatie met Giuffre had gehad en al helemaal geen seks.

Nu zegt Andrew dus dat hij het niet meer weet, ook al staat hij op een foto met Giuffre als hij zijn arm om haar halfblote middel heeft. Windsorwatchers zijn heel benieuw hoe de prins zich daaruit gaat redden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal