Hamilton slechts duizendsten sneller dan Verstappen in laatste training

© EPA

Max Verstappen kan met vertrouwen gaan toewerken naar de kwalificatie later zaterdagavond. Op het Autódromo José Carlos Pace klokte de Limburger (1.08,346) in zijn Red Bull de tweede tijd op slechts 26 duizendsten van wereldkampioen Lewis Hamilton (1.08,320).

Noud Bemelen

In tegenstelling tot de sessies een dag eerder, hield iedereen zijn wagen in het laatste trainingsuur binnen de lijnen. Daar hielpen de omstandigheden in miljoenenstad São Paulo ook bij, het bleef namelijk de gehele training droog. En dus konden de coureurs zonder zorgen hun teams voorzien van de benodigde informatie.

Lees ook: Ivo’s Formule 1-blog: Interlagos: rauw, aftands, maar wel vol race-passie

Voor Verstappen was het een training waar hij wel wat mee kon richting de kwalificatie van later op de dag (19.00 uur Nederlandse tijd). Op de zachtste band naderde de Nederlander in zijn Red Bull wereldkampioen Hamilton meermaals tot op minder dan een tiende. Opvallend was ook dat de beide Ferrari’s juist drie tienden moesten toegeven op de nummers 1 en 2.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal