‘Zwarte Piet’ met twee nepvuurwapens aangehouden

Print
‘Zwarte Piet’ met twee nepvuurwapens aangehouden

Afbeelding: ANP XTRA

In de gemeente Midden-Drenthe is zaterdagochtend een man aangehouden die op sociale media verkleed als Zwarte Piet met twee vuurwapens zwaaide. Volgens de politie waren de wapens nep.

De man was zichtbaar onder invloed van verdovende middelen. Hij werd in zijn woning in Midden-Drenthe (onder andere de dorpen Westerbork en Bovensmilde) opgepakt. Hij was in het bezit van de wapens waarmee hij poseerde.

Deze twee vuurwapens bleken zogenoemde airsoftwapens, dat zijn gas- of veerdrukwapens om zes mm plastic balletjes mee te schieten. Ze zien er doorgaans verraderlijk echt uit en zijn dan ook in strijd met de Wet Wapens en Munitie.

Wat de bedoeling van de man was, is nog niet duidelijk. Hij wordt verhoord.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen