Baarlo viert intocht Sinterklaas

Print
Baarlo viert intocht Sinterklaas

Sinterklaas zette vandaag voet op Nederlandse bodem. Volgende week bezoekt hij Baarlo. Afbeelding: EPA

Baarlo -

De hartjes van de Baarlose kinderen kloppen op zondag 24 november een tikkeltje harder. Deze dag komt Sinterklaas persoonlijk met zijn Pieten op bezoek in Baarlo. Om 13.45 uur arriveert de Sint in Zaal Unitas in de Wilhelminastraat. Kinderen kunnen vanaf vandaag hier hun verlanglijstjes, kleurplaten, berichtjes, tekeningen of knutselwerkjes in de grote rode brievenbus doen.

Alle creaties zullen tijdens de intocht worden opgehangen bij Zaal Unitas of op de Markt. Om vandalisme te voorkomen wordt de brievenbus iedere avond weer naar binnen gezet. In de ochtenduren zullen in alle vroegte al Pieten door Baarlo zwerven, in of met verschillende voertuigen om de kinderen voor te bereiden op de komst van Sinterklaas. Van 12.30 tot 13.00 uur kunnen de kinderen zich aanmelden in zaal Unitas voor de letterspeurtocht langs de Baarlose winkels die deze zondagmiddag geopend zijn. Na afloop krijgen de kinderen ook nog wat lekkers aangeboden. Van 12.30 tot en met 14.00 uur zijn er allerlei spelactiviteiten in de zaal. Uiteraard zijn hier ook Zwarte Pieten bij aanwezig. Om 13.45 uur arriveert Sinterklaas in de zaal. Met Pakjesboot 12 vertrekt hij om 14.15 uur, met de fanfare en brassband voorop en de kinderen met ouders daarachter, via de Grotestraat naar de Markt, waar de stoet rond 14.30 uur aankomt. Nadat de Sint de kinderen heeft toegesproken, krijgen ze iets lekkers en kunnen ze met de Sint op de foto. Enkele Zwarte Pieten collecteren bij de uitgangen voor een vrijwillige bijdrage waardoor de Kinderfeesten in Baarlo georganiseerd worden. Na afloop start de Pietendisco bij Sjiwa in de Hoogstraat. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zijn hier ook van de partij. Mocht het weer voor de ontvangst op de Markt te slecht zijn, verplaatst het hele gezelschap zich naar de kerk. Dit wordt vooraf bekendgemaakt via de Facebookpagina van Stichting Kinderfeesten Baarlo. Meer informatie over de intocht is te verkrijgen bij T. Vennix, Lijndenhof 11, tel. 06-22493152.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen