Toeteren, door rood rijden en fakkels afsteken: bonnenregen voor deelnemers van trouwstoet

Print
Toeteren, door rood rijden en fakkels afsteken: bonnenregen voor deelnemers van trouwstoet

De politie heeft de afgelopen maanden veel vaker de handen vol aan de bestuurders van een trouwstoet. Afbeelding: Politie

De politie heeft zaterdagmiddag maar liefst 30 bekeuringen uitgeschreven aan deelnemers van een trouwstoet die overlast veroorzaakten op Rotterdam-Zuid. De totale waarde van de boetes bedraagt dik 3.000 euro.

Een trouwstoet met zo’n 30 auto’s reed vanuit de Walravenbuurt over de Strevelsweg in de richting van Bloemhof. De deelnemers vertoonden volgens de politie soms ‘levensgevaarlijk gedrag’, variërend van toeteren en door rood rijden tot uit de ramen hangen en fakkels afsteken. Na een melding ging de politie op de feestvierders af. Ze waren toen al aangekomen op de Lavendelweg waar ze hun bolides hadden geparkeerd. Omdat die lang niet allemaal in de vakken stonden, deelden de politie daar bekeuringen voor uit. De politie hield na het uitdelen van de bonnen de deelnemers in de gaten, onder andere met camera’s. Ze gedroegen zich toen wel.

Bewusteloos

Turkse en Marokkaanse bruiloften gaan vaker gepaard met overlast. Eind augustus werd een agent in Rotterdam bewusteloos geslagen door een man uit een trouwstoet. De verdachte bleek na een lange zoektocht de broer van de bruid te zijn geweest. Om de problemen met trouwstoeten in de stad te beteugelen, moeten deze vanaf 2020 vooraf gemeld worden bij de gemeente.

Als het aan burgemeester Aboutaleb ligt, hoeven trouwstoeten niet in de ban. ,,Iedereen mag een feestje vieren in de stad, maar dan wel binnen de regels van de wet en zonder anderen daarbij tot overlast te zijn,’’ zei zijn woordvoerster eerder tegen het AD.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen